Селекционерът на 19-годишните: Уважаваме всеки, но излизаме за победа

Селекционерът на юношите ни до 19 години Ангел Стойков заяви преди старта на Европейското първенство, че „трикольорите“ уважават всички, но излизат за победа.

Малките „лъвчета“ са в група с Англия, Холандия и Германия. Шампионатът на Стария континент в тази възрастова група ще се проведе от 2 до 15 юли.

„Като гледам и в разговорите, усещам амбиция и мотивация, готовност да се изправят срещу всеки“, започна Стойков.

„Всички отбори са силни. В това число и ние. Уважавам всеки, но до там. Излизаме за победа във всяка среща“, продължи специалистът.

„Винаги има проблеми, надявам се да ги разрешим и всички да са на сто процента готови за първия мач. Максималното е направено“.

„Мисля, че ни дава предимство, че няма какво да губим, Всеки отбор е фаворит, вече е въпросът как ще се развият нещата. Надявам се да прескочим групите“.

„Каквито са условията, такива. Но това са финали, мисля, че всичко ще наред. И трите отбора са силни, с Англия имахме контрола през 2016, не мога да отлича никого“, допълни Стойков.

„Чандъров няма възможност да бъде на първенството, Стаматов участва в контролни срещи дори с малките през 1999 година срещу Грузия с цел да влезе в ритъм, доколко ще го ползваме, ще преценяваме“.

„Искам първо да видя това, което показаха състезателите в квалификациите. Защитата започва от атаката. Ако сме агресивни ще търсим всяка възможност за победа. Запознати сме с климата там. Каквото е времето за нас, такова е и за съперника. Не мисля, че ще ни окаже влияние това“.

„Няма никакъв товар върху нас неприятната статистика от преди. Това класиране е награда за целия положен труд. Това е съвсем заслужени класиране. Мисля, че това е стимул за всички“, продължи специалистът.

„Искахме състезателите да са на спокойствие, мисля, че добре се подготвихме. Момчетата са спокойни и концентрирани“, завърши селекционерът.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
България

Други