Под едномесечна карантина е поставен мениджърът Саша Вукоевич - добре познат у нас и като футболист на Локомотив Пд, Локомотив София и Велбъжд Кюстендил. 52-годишният сърбин, който е член на Управителния съвет на Българска асоциация на футболните агенти (БАФА), разказа пред Gong.bg защо му е наложена тази изолация, а също и коментира как ще се отрази пандемията от коронавирус върху футбола. Той е категоричен, че удължаването на сезона е като мина и решенията, които ще вземе ФИФА трябва да предотвратят избухването на бомби. 
 
"Удължаването на сезона е като мина. Ще възникнат много специфични ситуации, в основата на които ще са заплати, бонуси, контузии. Затова ФИФА трябва да прецизира доста внимателно всички решения, за да не избухнат много бомби", заяви Вукоевич.
 
Той подкрепя и намаляването на заплатите, което предприеха в много клубове у нас и по света. 
 
"От морална гледна точка напълно
 
одобрявам намаляването на заплатите -
 
все пак няма тренировки, няма мачове. Неслучайно и от ФИФА излязоха с препоръка за 50 % понижение на месечните възнаграждения. Добре е това да става със съгласието на футболистите, разбира се, макар че в някои страни местните закони дават право на клубовете да го правят и без мнението на играчите.
 
Има и друго - още отсега ФИФА призна, че ще взима страната на клубовете при съдебни спорове. Затова бе и призивът на световната централа отношенията да се решават на ниво играч - клуб, а не в съда", обясни мениджърът.
 
Очакванията му са, че първенствата няма да бъдат подновени преди 1 юни. Това засяга в най-голяма степен  футболистите с изтичащи договори. 
"Преди договорите се подписваха от 1 юни до 30 юли. В последните години обаче срокът обикновено е от 1 юни до 31 май, в някои случаи и до 10 юни, ако отборът играе баражи. Клубовете направиха тази промяна, за да спестят една заплата - когато отборите са в лятна почивка.
 
Така че ако първенствата се доиграват през юни и юли или през юли и август, ще има доста играчи с изтекли договори. Те ще трябва да подписват допълнителни анекси за удължаване на контрактите, но и това може да се избегне, ако от ФИФА разпоредят
 
изтеклите договори автоматично да се удължат
 
с два или три месеца", каза още агентът.
 
Вукоевич разкри и защо му е наложена едномесечна  домашна карантина.
 
"Бях обещал на моя син Душан да отидем на екскурзия до Света гора, където се намира Хилендарският манастир, който е сръбски. Имам приятел с туроператорска фирма и с него направихме организация - събрахме се доста голяма група познати и с автобус тръгнахме за Света гора. 
 
Тъй като вече беше минала една седмица от март, в някои страни беше обявено извънредно положение. В Сърбия обаче все още нямаше заразени с коронавирус и ние смело потеглихме. Минахме през Черна гора, за да вземем сина ми, който е студент в Котор, и продължихме към Албания, а оттам влязохме в Гърция. 
 
На полуостров Атон, където е сръбският манастир, няма интернет и
 
за два дни изгубихме вързка със света
 
Още с тръгването си към Сърбия обаче разбрахме как пандемията е обхванала цяла Европа. Почти през целия път бяхме екскортирани от полицейски коли. Синът ми остана в Котор и тъй като в Черна гора нямаше нито един случай с коронавирус, той не беше поставен под карантина. 
 
Аз обаче бях уведомен веднага, че ме очаква двуседмична домашна карантина. Вчера тя изтече, но пък излезе ново решение - за всички граждани на Сърбия, които са влезли в страната след 14 март, срокът на домашна самоизолация се удължи от 14 на 28 дни. Така че няма мърдане. На някои сигурно им е чудно, но на мен ми харесва. 
 
Наслаждавам се на времето в  изолация. Никога не съм си бил вкъщи цял месец, без да пътувам някъде. Няколко пъти държавните институции ме проверяваха дали съм си у дома. Не ходя никъде, но все пак да уточня, че живея в къща с двор. На тест за коронавирус не съм се подлагал - чувствам се добре, а и никой не ме е задължавал", разказа  Вукоевич.