Ново интригуващо видео послание от легендарният Робер Пирес получиха феновете на футбола и жителите на град Бургас. Отново главен виновник, за да достигне съобщението на емблематичния французин до бургазлии, бе техният съгражданин Кирил Евтимов, който е в много топли отношения с Пирес. В първият клип от преди три месеца световният и европейски шампион с Франция, изрази подкрепата си развитието на закъсалият във футболно отношение Бургас. В новият, който също е записан в Лондон направилия забележителна кариера като играч на Арсенал французин изразява радостта си от решението на община Бургас да стартира изграждането на нова футболна база и стадион в морският град.

Пирес споделя, че новата футболна база, ще подпомогне и развитието на млади таланти, като няма как да има футбол в даден град, ако няма спортна база с идеални условия, върху която да се развива футболна академия за способни деца.

Както и предишният път играч номер 1 на Висшата лига за сезон 2001-2002 демонстрира отлично настроение и заявява: „Ще се видим скоро в Бургас“, като отправя персонална покана за мач към легендата на бургаският футбол Радостин Кишишев с когото бяха съперници по терените на Албиона. Последната им среща датира от 18.03.2006 г., където силният тогава Арсенал разпилява на „Хайбъри“ тима на Чарлтън с Тинката в състава с 3-0, като именно Пирес вкарва първият гол. Дали една такава футболна среща ще се състои предстои тепърва да разберем, като идеята е реалистична, тъй като Робер явно има такова желание, което е и най-важното. Ако това събитие стане факт, то ще бъде грандиозен празник за изстрадалите бургаски фенове, които в последните години няма с какво да се похвалят на футболното поприще.

При поредната си визита на Острова Евтимов за пореден път направи чудесна реклама на България. В типичния си стил освен с Пирес „човекът в кадър“ се срещна отново със забележителни личности, най-ярката от които е безспорно геният Лео Меси. Кирил се засече и с Еден Азар, Джейми Карагър, Крис Сътън и друга легенда на Челси Пауло Ферейра, когото зарадва с хубаво българско вино.