Бившият футболист и треньор Георги Василев говори пред "Домът на футбола" по DIEMA SPORT за състоянието на футбола в България

"След 94-а година аз мисля, че затънаха много неща. Другите отбори и нации израснаха много, създаваха много хубави бази, приомите и уменията им се разраснаха. При нас в един момент терените бяха трагични, школите занемарени", сподели той.

"Мисля, че вече вървим по обратния път, по много места се работи. Трябва да влагаш много труд. Изостанали сме много, трябва дълго време за подготовка и организация, това са години", каза още Гочето.

"Другият проблем е, че не можем да привлечем най-качественото. Намират или друг начин на развитие, който е по-лесен. Не само е така да хвърлиш топката и да кажеш стават или не стават, всичко е до подготовка, а това изисква много сериозна организация. Не съм виждал да ходят по училищата да следят деца, да ги проверяват", допълни той.

"Футболът ще се възстанови, няма начин. Футболът е спорт, който носи много радост. Много любов има у хората към този спорт. Този пламък, който ни е обхванал, не може да се погаси. Ще израснат нови футболисти, няма начин да не стане това", завърши Георги Василев.