Днешната дата 29 март е дала началото на жизнения път на редица водещи фигури в българския и световния спорт. За родните фенове най-голямото име с празник днес си остава Красимир Балъков. 

Каквото и да кажем за магическия плеймейкър, ще бъде малко. Основният диригент в средата на терена на Златното ни поколение, което зарадва цялата страна с бронза от Световното първенство в САЩ'94. 

Той носи екипа на националите до дълбока "футболна старост", като на 38 години реши да сложи точка на великата си кариера. Логично се превърна в легенда на отборите, за които игра - Спортинг и Щутгарт, както и родният му Етър. В Германия го изпратиха като истинско полубожество, а организираният бенефис в Щутгарт беше от световна класа. 

Освен него, на днешната дата са родени още велики футболни фигури като Руи Коща, с когото Бала беше съперник в първенството на Португалия, и холандецът Марк Овермарс, а от действащите играчи блести името на Димитри Пайе. 

Освен Бала, на днешната дата са родени още известни фигури в българския футбол, като покойният вече Стефан Орманджиев и легендарният Апостол Чачевски. Христова възраст навършва и бившият национал Чавдар Янков. А освен във футбола, имаме рожденици и в спорта. Като например волейболиста на ЦСКА и бивш национал Христо Цветанов, който става на 39. 

В световен план личен празник имат бившата номер едно в женския тенис Дженифър Каприати, както и популярните баскетболисти Игор Ракочевич от Сърбия и Уолт Фрейзър от САЩ.