С един куп комплименти и много позитивно настроение премина посещението на Христо Стоичков и неговите гости при президента на Република България Росен Плевнелиев.

"Радвам се, че имам възможността да посрещна един от най-добрите футболисти на българския и световен футбол. Той е легенда, Христо има изключителен принос за развитието на българския спорт, както и на европейския и световен футбол. Неговото име респектира. Христо е част и от Дрийм тима на Барселона", коментира президентът Плевнелиев.

"Христо записа със златни букви своето име в българския спорт. Той помогна на българския национален отбор в представянето на тима по време на Световното първенство през 1994 година, стана и голмайстор на турнира. В края на годината той взе и "Златната топка", той е и единственият българин носител на трофея. Той е легенда, но е и голям човек. човек, който е посветен на обществото, човек, който обича родината си. Той е един голям българин", допълни Плевнелиев.

"За мен е чест да отлича Христо Стоичков с почетен знак на президента на Република България", допълни държавният глава.

"Уважаеми г-н Президент. За мен е изключителен ден, след като успях да събера величието на световния футбол. Изминах дълъг път с тези прекрасни мои колеги, изминах дългия път на спортиста. Искам да благодаря на всички вас, че вие допринесохте да бъда щастлив не само на терена, но и извън него", коментира Стоичков.

"Днес, за първи път има толкова много злато в тази зала, много европейски шампиони, много световни шампиони, Златни обувки и Златни топки", коментира още Стоичков.

"Искаме спортът да обедини тази държава. Благодаря най-сърдечно, че прие тези златни момчета в тази зала", каза още легендарният нападател на ЦСКА, Барселона и България.