Прокуратурата е възложила на полицията в Етрополе да разпитва свидетели на спречкването между Христо Стоичков и журналисти. Това става ясно от прессъобщение на прокуратурата. Разследването, което започна е за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Инцидентът стана в събота пред манастир "Св. Троица" в района на община Етрополе. Около 16.00 ч., на паркинга пред манастира "възникна скандал между Христо Стоичков и Борислав Тошев - фоторепортер от вестник "България днес". Тошев искал да снима сватбата на дъщерята на Стоичков. Разпитан е и шофьорът Петър Димитров.

Той заявил, че докато бил в колата с Борислав Тошев към тях се приближил Христо Стоичков с настояване да му предадат направените записи на телефоните си, след което му нанесъл няколко удари по лицето. Друг мъж се опитал да отвори задната врата на автомобила, където седял фоторепортера. За да избяга, шофьорът потеглил назад, вследствие на което ударил друг спрял автомобил.

По разследването е разпитан като свидетел и фоторепортерът Борислав Тошев, който първоначално не предал на разследващия орган направения запис под предлог, че не е сигурен дали записът е съхранен. Назначена е съдебно-медицинска експертиза за установяване вида и характера на телесните увреждания на Петър Димитров, както и механизма на причиняването им. /БТА