Професионалната футболна лига (ПФЛ) ще представи в следващите две седмици ново лого, визия и сайт, които са част от работата на организацията по изграждане на нова корпоративна идентичност. Това съобщи президентът на организацията на клубовете Атанас Караиванов след заседанието, което продължи близо три часа и беше първо от доста време насам.

Общо седем точки влязоха в дневния ред на Управата на Профилигата, като това беше третата от тях.

Караиванов заяви още, че са разпределени ресорите на отделните членове на Лигата, които ще бъдат обявени на по-късен етап. Също така като точка номер 2 беше добавено официалното представяне на новата топка за мачовете от Купата на България.

Българската футболна лига отново ще кандидатства за място в Асоциацията на Европейските футболни лиги. Очакванията са на 17-и ноември по време на Асамблеята на Асоциацията БПФЛ да бъде приета като "Лига в развитие", но ще има тежест като пълноправен член. Лига в развитие нашата организация на клубовете ще бъде в период за следващите две години при нисък членски внос. След този период ще се преценява дали БПФЛ ще остане постоянен член на Асоциацията на Европейските лиги.

Българската лига веднъж вече беше част от организацията на най-мощните подобни структури в Европа, дори е приемала и съвещание на Борда. Нашата страна стана пълноправен член на 28-и юли 2007-а година по време на съвещание в Кардиф (Уелс), а тогава начело на Лигата беше Валентин Михов.

Профилигата гласува разпределението на средствата от фонд Солидарност на УЕФА, който се разпределя между клубовете. Парите пристигат заради участието на Лудогорец и ЦСКА в груповата фаза на турнирите на Европейската асоциация. Точната сума все още не се знае, но разпределението остава същото. 60% от парите ще се разпределят между отборите от efbet Лига, 30% остават за клубовете от второто ниво, а 10% за тези от Трета лига.