Мениджърът на системата ВАР у нас - Петър Петров, даде пресконференция заедно с председателя на Съдийската комисия към Българския футболен съюз Виктор Кашай

"По цял свят се работи по единен ВАР протокол. Тук няма български ВАР. Навсякъде работим по единен протокол. Той е дълъг и обстоятелствен", започна той, след което изнесе презентация относно протокола и правилата на ВАР.

"Когато кандидатствахме и ФИФА одобри проекта, а проекта може да бъде одобрен и с 4 камери само. Стадионите са получили лицензи за ВАР, ястребово око. Естествено, нашето желание в бъдеще е да има изисквания този продукт да бъде излъчван с много повече камери. В момента някои срещи са с 6 камери, други с 8. Ние сме го подали като информация към ФИФА и те са казали окей", заяви Петър Петров.

БГНЕС
17 снимки

"Аз се страхувам повече от тези съдии, които ги хвалят много и се чувстват безгрешни. Няма такива безгрешни съдии. Всеки греши. По-добрият съдеия е този, който прави по-малко грешки. Ако ние говорим как няма грешки, ставаме смешни и ви залъгваме. Грешки има. Един вар съдия трябва да познава перфектно играта, както и ВАР протокола. В шампионска лига в последните 16 мача има 16 грешки. Тези неща покзават че и в Европа се греши, така че приемете грешките. Всеки да си гледа работата. Всеки ВАР тренинг за съдия струва 1600 евро на БФС, подсигурили сме 19 ВАР тренинга за този сезон. Като свърши годината, съдийската комисия ще реши и явно някои от момчетата, които не показват професионално ниво ще бъдат отстранени. Безгрешни съдии няма. Грешките са част от играта, както на съдиите, така на играчите и треньорите", сподели мениджърът на системата ВАР.