Бившият футболист и директор в Левски - Станислав Ангелов-Пелето, коментира пред камерата на DIEMA SPORT ситуацията при "сините" и сподели подробности за настоящото си занимание - Футболна академия "Левски-Раковски". 

"Нещата вървят добре. Радостното за нас е, че след пандемията интересът на децата продължава и дори се увеличава. Изключително много нови проекти и начинания имаме. Процесът се развива доста добре", заяви Пелето за предаването "Домът на футбола".

"В момента има над 220 деца, всички възрастови групи са пълни. Децата се разрастват, а ние се опитваме да им създадем условията и конкурентната среда, дори вътре в клуба, за да може да надграждат. Гледаме много по-професионално на целия процес. Капацитетът на школата е около 1000 деца, така че докато не се запълни, няма да спираме да работим."

"10-11 юли имаме ден на отворените врати. Дано всичко е наред от здравословна гледна точка, да успеем да тушираме пандемията напълно и да не попречи на спорта на децата", заяви Ангелов.

"Доволен съм от това, което виждам като амбиция и отдаденост от треньорите. Сега имаме мъжки отбор в окръжна А група, ще направим всичко възможно да влезем във В група и после ще видим. Апетитът идва с яденето." 

Пелето коментира и сложната ситуация в Левски и призна, че тепърва предстои сложната работа пред Наско Сираков, който ще трябва да се докаже на феновете. 

"Иска ми се да има малко повече яснота. Хубаво подкрепихме всички Сираков, включително и аз, но е крайно време да се предприемат някакви действия, за да не се случват неприятни аномалии." 

"Аз съм позитивно настроен, ако бързо намерим правилния подход и извлечем максимума от тежката ситуация, всичко е прекрасно. Грешките са си за тези, които са си ги направили, това са уроци." 

"При създалата се ситуация преди това с неяснотата на акциите, ние бяхме задължени да подкрепим някой човек, който ни се струва адекватен за това, което предстои. Естествено, че Сираков е силен човек, имаме нелоши взаимоотношения, но в крайна сметка той сега трябва да оправдае доверието на тези, които го подкрепиха", заяви Пелето. 

"Трябва ни ясна визия. Накъде ще вървим, какво ще правим, готови ли сме да страдаме още. Трябва просто да изясним някои ситуации.

Повече за мнението му относно положението в Левски можете да гледате във видеото.