Бившият спортен директор на Лече Панталео Корвино разказа за постигнатия договор с Димитър Бербатов, но и последвалото му пропадане. Ситуацията се развива през юни 2000 година и италианецът разкри подробности за случката пред телевизионния канал „TeleRama”. Панталео Корвино е откривателят на Валери Божинов, след като го забелязва на 14 години, когато играе за Пиета Хотспърс.

„Накарах Бербатов да дойде в Бреша за три дни, да премине медицински изследвания и да подпише с Лече. На практика сделката беше сключена. Свързах се с него след мое пътуване до Швеция, където трябваше да гледам мача на националния тим срещу България. Исках да гледам защитник. В очакване на мача на мъжките тимове, отидох да изгледам двубоя между младежките селекции.

Веднага бях впечатлен от нападателя, така че мигновено отлетях за София, за да преговарям и приключа сделката с ЦСКА. През следващата година взехме Красимир Чомаков. Трябваше да изчакаме Бербатов, защото младите футболисти не можеха да напуснат България преди да отбият военната си служба. Мина една година, преговорите преминаха добре и той подписа договор, но поради неразбирателство всичко пропадна. Останалото го знаем и Бербатов се превърна в един от най-големите нападатели“, заяви Корвино.

Димитър Бербатов

източник: sofascore.com

 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.