Комисията по Етика и феърплей към Българския футболен съюз се самосезира след недопустимото поведение на младежките национали Георги Йомов, Наско Милев и Венци Керчев на летището във  Франкфурт при завръщането на отбора от Люксембург.

Очаква се тримата провинили се да бъдат наказани.

След поражението от Люксембург, на връщане към България, тримата се качиха на количка на немския аеропорт и сред кикот, и подвиквания към възрастни пасажери: "Мърдайте! Хей, риза...старши", се забавляваха, возейки се безгрижно и нехайно из коридорите на аеропорта.

Ето и съобщението, публикувано на сайта на БФС:

Комисията по Етика и феърплей към Българския футболен съюз се самосезира на базата на качени видеоматериали в социалните мрежи, впоследствие излъчени и от български телевизии, и на свое извънредно заседание във вторник, 23 октомври от 10:00 часа ще изслуша обясненията на трима футболисти от националния отбор до 21 г. – Георги Йомов, Венцислав Керчев и Наско Милев. Комисията и ръководството на БФС изразяват своето възмущение от поведението на тримата футболисти на летището във Франкфурт и заявява, че виновниците за уронването на престижа на националните отбори по футбол на България ще бъдат наказани с цялата строгост на Дисциплинарния правилник на Българския футболен съюз.