Специално за грандиозния спектакъл „75 години Георги Аспарухов - Гунди“ старото табло на стадион "Васил Левски" ще „светне“ отново на 11 август за мача Левски – Милан, съобщават организаторите.

Таблото над „Сектор Г“ на Националния стадион ще изглежда така, както е било в края на една от най-паметните срещи между Левски и ЦСКА. На 17-и ноември 1968 г. "сините" побеждават вечния си съперник с 7:2, а знаменитият Георги Аспарухов отбелязва хеттрик. След мача са запалени хиляди факли, като много от тях са в самия „Сектор Г“, където има и доста привърженици на Левски.

75 години Гунди

Веднага след срещата снимка от таблото с паметния резултат е направена тайно на картичка. Тя е могла да бъде намерена единствено по стрелбищата в столицата, където се раздавала като награда, разказват още организаторите на шоу мача между Левски и Милан. След акция на тогавашната милиция обаче всички налични бройки на картичката били иззети, а разпространяващите ги - осъдени за дребно хулиганство.

Сега по-младите фенове на Левски ще имат възможността да се потопят в тогавашната атмосфера, чрез пресъздаването на таблото от 17 ноември 1968-а.

Събитието „75 години Георги Аспарухов“ е на 11 август 2018 г. на Националния стадион „Васил Левски“. Началото е в 19:43 часа. Билети за мача между Левски и Милан могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim в цялата страна и online. Цена на билетите: от 9,57 до 194, 30 лева. Цена на семеен пакет: 19,14 лв., който включва два билета на цени от 9,57 лв. Семейният пакет важи единствено за „Сектор Г“.