Бившият футболист Благой Георгиев официално днес откри своята футболна школа , която носи неговото име. „BG7 football academy by Blagoy Georgiev” прие  деца от 6 до 15- годишна възраст, които ще получават целогодишна подготовка с професионални треньори и учители, а всеки месец известни футболисти ще ги вдъхновяват с  лекции,информират от ПРофайл.

Георгиев пусна видео от официалното откриване в профила си в инстаграм: 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

BG7 FOOTBALL ACADEMY BY BLAGO GEORGIEV 🙏🏻⚽️🙏🏻

A post shared by Blagoy Georgiev (@blagogeorgiev_official) on

„Това е един амбициозен проект, който има за цел да извлечем най- доброто от малките таланти на страната ни и да ги подготвим за голяма футболна кариера. В академията от голямо значение ще бъде тристранната комуникация- деца, треньори и учители. Базата, която сме осигурили в новия комплекс е последен писък на модата, а академията ще предоставя възможност и за международно развитие, чрез колаборации с немски и руски грандове“, споделя Благой Георгиев относно новото си поприще. 

BG7 Football Academy by Blagoy Georgiev е единствената база в България, която разполага с игрища с изкуствена настилка, покрита с коркови гранули. До 5 години това ще са единствените позволени такива в Европа, а Европейският Съюз се очаква да забрани масово използваните пластмасови и гумени гранули, заради огромните рискове от замърсяване на околната среда и здравословния риск за играчите. Европейската Агенция по Химикали (ECMA) е споделила множество пъти своите притеснения, относно този въпрос. 

Младите таланти ще могат да се записват за академията  в новооткрития комплекс WINBET ARENA by Blago Georgiev на ул. Суходолска 175. Самият комплекс  разполага с 6 корта с червена настилка , създадени по последна технология,  3 мини-футболни покрити игрища и 1 стадион за официални мачове,пишат още от ПРофайл. 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.