Нерядко футболната легенда на България Христо Стоичков попада в класации за големи футболисти, които не са успели като треньори. Отчасти и затова големият българин се отказа от треньорския занаят и прави успешна кариера като спортен журналист.

Сайтът football365.com направи любопитен материал за бившата звезда на Барселона и българския национален отбор. Той е озаглавен "Всички обичат... Христо Стоичков, дяволският Христос на земята". В него дават своето обяснение за това защо Камата не е станал успешен треньор.

"Да се каже, че е бил непостоянен човек през цялата си игрална и мениджърска кариера, би било нещо като подценяване. Ясно е, че той не е подходящ за управление, тъй като си създава врагове, отчуждава играчи, води битки и като цяло е разрушителен. Това бяха определящи характеристики на неговите мандати. В тези по-чувствителни дни той изглежда принадлежи към друга епоха. Христо изглежда трудно обичан пич със сериозни проблеми с управлението на гнева", пише изданието. 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.