Близки на млад мъж, пребит и наръган от футболни фенове, търсят виновните. Момчето е пребито жестоко от петнайсетина души, а единият от тях го е ръгал с нож. Това се е случило в столичния квартал „Младост” 4. Не се знае дали мъжът изобщо ще успее да проходи така, както го е правил преди.

Вчера журналистът Иван Петров разказа в социалните мрежи, че е извършен опит за убийство на неговия брат. Мълчал е един месец, с надеждата да намерят справедливост.

Ето какво каза Иван Петров пред NOVA:

„На 3 февруари брат ми се обади малко преди полунощ от Окръжна болница, че е бил нападнат. Историята, която е знам, че заедно с негов приятел идват да ядат към 9, 9:30 дюнери тук. Докато чакат да им стане поръчката някаква бутилка прехвърчава към тях. Чуват се някакви викове, излизат от заведението, за да видят какво става и брат ми казва, че вижда срещу себе си група от 15-ина души, които са били с маски. Но не COVID маски, а такива, които покриват цялото лице. Те са били с тръби, с вериги“.

„Трудно е да си спомни дали е имало реплики, всичко е станала много бързо. Не ги е познавал. Това, което ме навежда към мисълта, че става въпрос за вражда между футболни агитки, е, че неговият приятел е бил с шапка на столичните клубове. А пък организацията, според която са се били събрали другите, според хората, с които говорихме, може става въпрос за такъв тип хора“.

„До колкото разбрахме след това, ден или два по-рано, фенове на другия столичен клуб били нападнали момче, което е имало нещо общо или дрехи или опознавателни елементи. По всичко изглежда, че това е бил някакъв отговор, вендета или нещо подобно. Тръгват да бягат двамата. Приятелят на брат ми успява да избяга. Те хващат брат ми, след което започва много сериозен побой. На две места е шит в главата, но явно боят не е бил достатъчен, защото в същото време някой го е ръгал и с нож. Може би си е мислил, че ръгайки няколко пъти в краката няма да го убие някой и няма да го търсят и съдят после за убийство. Почти е успя да свърши точно това, защото на едно място разрезът минава точно до артерията. Другият разрез му къса седалищния нерв. Оперираха го, зашиха му нерва. За съжаление разкъсването е такова, че докторите не са оптимисти, че той ще може отново да ходи някога по нормалния начин. Сега е с патерици, има непрекъсната болка в крака, който е опериран. На 31 години е“.

„Днес става точно месец от случката. Аз, като журналист, може би имам възможност да се обадя на колега и да кажа: „Дайте да направим нещо“. Умишлено един месец не го правихме, защото искахме да оставим хората да работя. Дори да има шестима задържани и да има разследване, нормално е ние да не знаем за това. Това обаче, което ние знаем и това, което познати на брат ми през няколко дни му казват, е че тази група или част от тази група, защото, освен полицията, доста хора от квартала знаят за кого става въпрос. Тази група продължава да прави подобни неща. Групата обикаля, в съседен квартал – Дианабад или нещо такова. Преди около седмица, десет дни са казали на брат ми, че тези хора пак са гонили някакви деца с тениски на любимия си отбор. По-малки – на по 13 или 14 години. Пак има спиране на коли и скачане на хора с маски и гонене на хора от вечния съперник. Аз не искам да казвам клубовете, защото нямаме доказателства за това. Фактът е, че върви някаква тиха война на този фронт. Това, което ме притесни месец по-късно е, че според мен има вероятност пак да стане нещо подобно".

„Това, което ни казват наши познати, е, че става дума за момчета на 20-21-22-23 години. Повече не знаем. Искаме справедливост и искаме това да спре. Последното нещо, което брат ми сега иска, е да има отмъщение или нещо подобно за него“, заяви Иван Петров.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.