Собственикът на Левски Наско Сираков излезе с официално изявление след проведеното Общо събрание на акционерите. Той адресира твърденията на бившия член на Надзорния съвет - Петър Ганев.

Ето и пълното изявление на Наско Сираков:

Левскари,

След Общото събрание на акционерите, един бивш член на Надзорния съвет се опита за пореден път да всее смут в „синята“ общност с изявленията си. В името на истината съм длъжен да отговоря на казаното от него.
 

Петър Ганев обяви, че „ПФК Левски“ е в будна кома. Господин Ганев, не мисля, че „ПФК Левски“ е в будна кома, а Вие. Фактът, че 7 месеца сте извън Надзорния съвет, вероятно е причината за появата на бели петна в паметта Ви. И вероятно сте забравил как изглеждаше класирането по това време миналата година – тотално загубени шансове за титлата – 12 точки от първото място в класирането и няколко дни по-късно отпадане от турнира за Купата на България.

Относно коментара Ви, че Даниел Боримиров не става за изпълнителен директор, съм изключително радостен, че това не зависи от Вас, а моето мнение се различава значително от Вашето. Откакто г-н Боримиров е изпълнителен директор са внесени около 5 млн. лв. по сметките на НАП, от които 2.5 млн. по главницата на дълга към държавата. Само напомням, че при Вашия любим изпълнителен директор г-н Ивков (чието назначение е най-голямата ми лична грешка в управлението на клуба), който защитавахте и продължавате да защитавате в телевизионните студия, за година и половина бяха натрупани безпрецедентните над 4.5 млн. лева дългове към НАП.

Между другото, докато Вие, г-н Ганев бяхте в Надзорния съвет на „ПФК Левски“, гласувахте толкова пъти „въздържал се“, по всякакви важни за клуба въпроси, че ако бяхме Ви плащали за това, можехте сам да платите дълга на клуба към НАП.

Относно цените на футболистите на „Левски“, ще Ви отговоря само, че съм много щастлив, че не ги определяте Вие.Относно твърденията Ви, че клубът и феновете са разделени, искам само да Ви напомня пълния стадион с „Айтрахт“. Тогава дори от ръководството на немския клуб бяха изумени от подкрепата и ни поздравиха. Напомням Ви, че „Левски“ игра плейофен кръг за влизане в групи на европейски турнир за пръв път от над 10 години, а пълен стадион „Васил Левски“ само със „сини“ фенове не бяхме виждали от 15. Пълните трибуни на „Герена“ в другите евромачове също доказват колко несъстоятелни са твърденията Ви.

Въпреки Вас и управлението на хора като Вас в миналото, „Левски“ върви в правилната посока. Показват го изнесените от ръководството цифри и цялостното представяне на отбора.

Ваш,
Наско Сираков