Един от най-сериозните проблеми на треньорската професия в България е липсата на сигурност и стабилни договори. Това заяви най-успешният български треньор по футбол в Африка Митко Добрев.

"Не съм оптимист. Не е ценен българският треньор. Няма здрави договори. Имаше един треньор наш Стойчо Младенов, който казваше да не се подценяваме. Да се подценяваш или не, те ти поднасят един договор, който по всяко вроме може да бъде нарушен. Не сме защитени. Не може такива треньори като Пламен Марков, Стойчо Младенов, Ради Здравков, Митко Алексиев, които направиха бум, изгряха до някъде, изключвам Стойчо, и тръгнаха надолу", коментира Митко Добрев.

"На 55 години един треньор ти го ликвидираш. Цял живот се учи треньорската професия. Не се учи за 10 години. Напрежението е голямо. Тук в България няма кой да те чака", сподели Добрев и добави:

"Сега лека полека започнаха да обръщат внимание на детско-юношеските школи. Ако се работи добре с малките, трябва да стане. Ако ние не вярваме, треньорите, кой ще вярва? Иска се много труд. Не е вярно, че едно време имахме страшни школи. Просто играехме по градинките, нямаше тази информация. Не бива да ги сравняваме нещата."

Още за успехите на Митко Добрев в Африка, представянето на африканские отбори на Световното първенство и техните ритуали гледайте в предаването „Новините от Мондиала” тази вечер от 23:00 часа по DIEMA SPORT.