Победата на Рафаел Надал в US Open, с която завоюва 16-а титла от Големия шлем, е събитието на миналата седмица. Това решихте вие, читателите на GONG.BG с гласовете си в нашата анкета за Събитие на седмицата. 

Историческият триумф на испанеца изпревари със съвсем малко едно друго събитие, което обаче вълнуваше предимно родния фен. А именно първата издънка на Левски под ръководството на именития италиански специалист Делио Роси. 

Как Ботев приземи Левски в Коматево

За победата на Надал гласуваха 25.65% от нашите читатели, докато за грешния "син" ход в Коматево гласа си дадоха 23.87%. Реалната разлика е 15 гласа, така че до последно битката беше много оспорвана. 

На трето място читателите ни подредиха звучния шамар, който Манчестър Сити залепи на Ливърпул. За орезиляването на мърсисайдци на "Итихад" като най-важно събитие за седмицата гласа си дадоха 21.85%. 

На четвърто място беше поставен неочакваният успех на непоставената Слоун Стивънс в женската схема на US Open с 14.37% от гласовете, а с 14.25% на петата позиция останаха скандалите, белязали дербито между Левски и Лудогорец навръх Деня на Съединението 6 септември.