Националният отбор на България по футбол 5, който завърши втори на Световното първенство, се завърна в България. На финала „лъвовете“ отстъпиха с 1:2 на Аржентина, който е новият шампион.

Преди това във фазата на елиминациите България преодоля последователно бившия световен шампион Германия, Колумбия и Израел.

Един от главните герои за България, вратарят Тодор Малинов, който дори отбеляза гол, заяви, че успехът на отбора е закономерен.

„За отбор като нашия е добре дошло. От тази гледна точка, че минифутболът е най-добре развиващият се спорт, въпреки че няма все още такава популярност като на големия футбол. Това посрещане мен много ме развълнува“, заяви Малинов.

„Нашият спорт се развива така от 3-4 години. Има още какво да научим, но сме на правилния път. Този успех над Германия не идва случайно. Ние ги надиграхме. Победата нямаше да е незаслужена и в редовното време“, добави стражът.

„След две мои грешки загубихме финала в кръга на шегата. Две ситуации подценихме. Успяхме да върнем само един гол. Ударихме греди, вратарят на аржентинците направи добри спасявания“, завърши Малинов.