Селекционерът на младежкия национален отбор Александър Димитров беше гост в предаването "Домът на футбола" в ефира на DIEMA SPORT. Той даде своя коментир за изминалите до този момент 3 двубоя от 1/4-финалите в турнира за Купата на България.

"Видях едно добро бъдеще за българския футбол, имаме страшно талантливи състезатели, трябва да се работи с тях, ако сме толкова търпеливи към тях колкото към чужденците ще имаме успехи. Славия ме изненада с играта си днес, заслужават по-добро място в efbet Лига", коментира Димитров завършилият двубой от 1/4-финалната фаза в турнира за Купата на България между Славия и Левски. 

"Познавам част от състезателите, когато опре ножа до кокала показват истинските си възможности, поздравления за Вуцов, за Андреа Христов. Също така и Калоян Кръстев, с асистенция и прекрасен гол, Ради Кирилов, да не ги изброявам всичките. Те показаха качествата си в пълния си блясък днес. ЦСКА има много голямо предимство с оглед класата в мача утре. Не вярвам Славия скоро да изпадне, а Купата дава много пряк път към евротурнирите, а всеки клуб иска да играе там, първо за да си свери часовника, а второ защото турнирите носят и добри финансови постъпления", добави той. 

"Трудно ми е да давам оценка на клубовете, като селекционер на младежкия национален отбор ми се щеше Левски да бяха използвали техни юноши, те бяха стартирали така, в началото на сезона 70-80 % от играчите бяха тяхно производство. Не знам, кой не прояви търпение, скоро ходих на мач на Левски имаше 8 чужденци. Поздравления днес за Марин Петков, има много добро бъдеще. Левски имаше и кадрови проблеми", каза още младежкият селекционер.

"Може би да, това беше шанса на Левски да завърши годината с трофей, Славия вгорчи живота на отбора и треньора", отговори той по повод на това дали Славия е съсипал сезона на Левски.

"Гледах мача с удоволствие, 22 българи на терена, беше много открит мач с много положения, от тази среща и ЦСКА 1948 можеше да спечели мача, Арда има много добре изграден стил на игра, нищо чудно да стигнат финала, а защо не и да го спечелят, всички полуфиналисти имат този шанс, зависи и от жребия", добави той по повод двубоя между ЦСКА 1948 и Арда Кърджали.

"Знаем тяхната идея и философия само с български играчи, ако се развият в бъдещето защо да не се конкурират, но трябва да се развият, няма как от първата година те да се целят в първата позиция, целите те си ги поставят, те могат да дадат своята оценка", каза още Димитров по повод ЦСКА 1948.

"Марин Петков и Смоленски ги следим, те са в U-19, нужно е да изиграят един цикъл с юношите, а след това и с младежите. Стана добър и динамичен мач между Лудогорец и Локомотив Пловдив. Минчев отбеляза гол, той има добро бъдеще пред себе си, Лудогорец са си взели поуки от предишните години в турнира, те ще се целят освен в шампионската титла и в трофея за Купата. В момента те не играят евротурнири, те са жадни за успехи, сигурен съм, че освен в титлата ще се борят и за трофея в турнира за Купата. Локомотив Пловдив със сигурност имат цели, да постигнат максимално добро представяне и участие в евротурнирите. Запазиха това, което Акрапович беше оставил, Тунчев продължи работата на Акрапович или ще може да развие отбора. В момента Лудогорец са по-праволинейни в момента".