Спортният министър на България Красен Кралев остана изключително доволен, че Арда вече посреща съперниците си в обновения "Арена Арда".

Снощи кърджалии завършиха 1:1 в домакинството си на Левски, а Кралев не пропусна да отбележи колко труд и средства са хвърлени за модернизацията на съоръжението.

94 снимки

"Обновеният “Арена Арда” отвори врати за срещите от Първа професионална лига. Арда посрещна “Левски” и изигра първия си мач в Кърджали след влизането в Първа лига. Това се случи благодарение на отпуснатата финансова помощ от правителството в размер на 2,5 млн. лева, за да бъде извършена модернизация на “Арена Арда” и стадионът да отговаря на всички стандарти за елитната ни група.

Всичко това нямаше да бъде възможно без усилията, които правителството полага за подобряването на спортната инфраструктура.

Както беше обещано на съоръжението са монтирани LED-осветление и електронно табло. През 2018 г. стадионът бе основно ремонтиран за първи път след построяването му през 1961 г. Вложените средства от държавата бяха около 2 млн. лева. Беше извършен ремонт на футболното игрище и на настилката на лекоатлетическата писта, обновени бяха трибуните за зрители, изцяло ремонтирани бяха прилежащите сгради и бе направено благоустройство на територията на комплекса.

“Арена Арда” е поредното доказателство, че изпълняваме последователна политика за изграждане и реновиране на спортната база в цялата страна", написа той във Фейсбук профила си.