Президентът на БФС в оставка – Борислав Михайлов, застана пред делегатите и изнесе реч, с която обобщи стореното от него през последните години. Михайлов коментира ситуацията навръх 15-и март 2023-а, точно 100 години, след като родният футбол е станал член на УЕФА.

„Днес 15-и март се навършват точно 100 години от Конгреса, на който България е приета за член на ФИФА. Не търся символизъм, но намирам ирония, че точно сега всички ние, които работим в родния футбол, се събираме по повод от яростна агресия, клевети и внушения. С цел подмяна на демократично избраното ръководство на футболния съюз. Това се случва последните години. Всякакви неморални опити да се обижда, задрасква. Поднасям извиненията си към гостите на УЕФА и ФИФА. Извинявам се, че работата ни е саботирана толкова много време. Публично се изпращат лъжи и доноси до централите. През това време трябваше да водим футбола у нас“.

startphoto.bg
100 снимки

„Това, което се случва последните години, е водене на футбол по време на холера. Трябваше да опазим играта от външни намеси. Горд съм с цялата администрация и всички служители на футболния съюз, които трябваше да работят, и то качествено. Колкото и да се отрича, никой никога няма да зачеркне това ръководство на БФС. Някои от „онези“, на които най-много се е помагало, се включиха в общия хор на отрицанието. Виреят демагози, но всеки определя сам собствения си морал. Винаги съм вярвал, че качеството не бива да се концентрира на едно място, а да е навсякъде. Само така – успоредно и заедно, можем да градим по-добро бъдеще на футбола. Винаги съм помагал на клубовете и хората. Не търся благодарност, а обратното – благодаря за доверието. Че гледахме в една посока, макар да беше разчупена. Няма как да не благодаря на онези революционери, които не разбраха, че на футбола му трябва мир. Същите предизвикаха проблемите по улиците, както и сегашният момент“, се изказа от трибуната Михайлов.