Президентът на БФС Борислав Михайлов сподели впечатленията си от провелата се среща в Украйна, в чест на 30-годишнината от основаването на местната футболна федерация. 

На нея Михайлов е провел и разговор с президента на УЕФА Александър Чеферин, в който словенецът е потвърдил, че бъдещето на българския футбол се намира в добри ръце. 

"За мен беше огромна чест и признание да бъда гост на честването на 30-ата годишнина от създаването на Футболната асоциация на Украйна. Смятам, че начинът, по който се развива футболът в тази държава, е добър пример за всички източноевропейски федерации и поздравявам колегата си Андрий Павелко както за свършената работа, така и за множеството добри перспективи пред ръководения от него съюз', започна Михайлов.

"Именно перспективите във футбола бяха основна тема на работната среща, която проведох заедно с редица колеги от цял свят, емблематични бивши футболисти и ръководители на ФИФА и УЕФА, както и президента на Украйна Володимир Зеленски. Имах възможност да проведа и дълъг и конструктивен разговор с моя добър приятел Александър Чеферин, с когото се обединихме около тезата, че бъдещето на българския футбол е в добри ръце. Не на последно място останах очарован от топлото отношение на местните запалянковци, които ме върнаха в най-славните години на българския футбол - тогава, когато националният ни отбор, с мен като капитан, си заслужи световна слава. Всички се надяваме тези времена да се повторят, а с работата си правя и ще продължа да правя всичко възможно това да се случи", завърши президентът на БФС.