Президентът на БФС – Борислав Михайлов разясни решенията, които са били взети на днешния Изпълком.

„Работим въпреки пандемията, въпреки кризата в света, имаме четиригодишна стратегия, няма да я дам да ми я откраднат. Първо, Конгресът няма никакъв повод да бъде изборен, защото преди четири месеца имаше такъв. Като има избор, има избор за четири години. Сега го отменихме, затова и че няма основание чисто юридически да правим Конгрес, защото и той може да се окаже нелигитимен. Всички спонсори от миналата година са с нови договори – парите идват от ФИФА и УЕФА, основно от УЕФА заради телевизионните права", започна Михайлов.

"Вторият въпрос е много сложен (за Русия), там са представители на 55 държави в Европа, 215 във ФИФА – винаги съм бягал от политика, но ти , трябва да покажем съпричастност с това, което се случва“, коментира той и решението на ФИФА и УЕФА за изхвърляне на Русия от Мондиал 2022 и евротурнирите.Всички ни посъветваха да не взимаме никакви решения, които могат да бъдат решителни. Съдът може да излезе с някакво друго решение. Тежко се управлява. Войната стигна близо до нас, но няма да допуснем война във футбола. Аз не съм виновен, че има тези дела. Няма да има какъвто и да е конгрес към момента. Бюджетът е 19 милиона лева.Никога не съм се опитвал нито аз, нито моите колеги, да вкараме напрежение във футбола. Напрежението се вкарва от една група хора, които смятат, че на всяка цена трябва да застанат начело на футболния съюз“.

„Като всеки един футболен мач – едната страна печели, другата губи. Всяка жалба ще вкара Съюза в тежка юридическа несъстоятелност. Няма изключени клубове и днес. Пак има мотивирани и манипулирани клубове. Хората пак са били излъгани, че ще бъдат изключени заради членския внос, който е 20 лева. Бюджетът ни е без подкрепа от държавата. Тя се занимава с инфраструктурата“, разясни президентът на БФС.

„Старият Изпълком управлява. Когато някой спечели конгрес, управлява всички дейности в това футболно семейство. Когато се подпише даден договор се пуска в Търговския регистър чрез мен. От конкуренцията не очаквам никаква реакция, но очаквам положителна реакция от всички клубове и футболни хора в страната. Въпреки тежката юридическа ситуация, ще направим всичко по силите си. Имаме бюджет и стратегия за 4 години. На клубовете ще покажем стратегията си, когато има конгрес.

LAP.bg
27 снимки

Всичко, предложено от Лигата, беше одобрено. Получи се една липса на комуникация. Имаме идея да получим помощ от държавата за това националния отбор да играе в различни градове, по примера на Италия и други държави. Наемът на стадиона също е една от причините. В другите градове са по-малки стадиони.

Ние никога не сме имали пререкания с държавата. Последните години се направиха много зали и нито един стадион. Специално в тази част с държавата няма проблем. Дали ще са 20 италианци или 15 италианци и петима други няма значение, точно това беше обяснено“, завърши той.