Президентът на БФС Борислав Михайлов излезе с официално становище на своята „Facebook“ страница след днешния Изпълком.

Публикуваме поста на Михайлов без редакторска намеса:

Като президент на Българския футболен съюз винаги съм призовавал за обединение на футбола и съм обявявал, че няма да допусна война, въпреки че срещу мен се води такава, при това през цялото време, с всякакви средства, включително и противозаконни.

И от страна на БФС, и от лично моя страна, са направени огромен брой компромиси и реверанси както към клубове, така и към отделни личности – отново с единствената цел да бъдат спрени опитите за разединение, които биха били пагубни за футбола в България. Опити, водени от сляпото желание на една група хора да ръководи на всяка цена и дори да налага волята на малцинството над мнозинството.

Тези хора обаче не разбират функцията на Българския футболен съюз и на неговия президент – а именно, да потушава идеите за разцепление; особено онези, породени от користни цели.

lap.bg
15 снимки

Миналия петък всички станахме свидетели на абсолютно нелегитимната и агресивна самоинициатива на тъй наречената опозиция.

Видяхме публично погазване на Устава на БФС и на всички правила за етика и морал. Видяхме неглижиране на резултатите от Извънредния конгрес на 12 октомври 2021 г., проведен напълно прозрачно и според желания дневен ред на същите тези „революционери“.

И макар да продължавам да държа на позицията, че обединението е правилният път за българския футбол, съм длъжен да се съобразя както с общото становище на ФИФА и УЕФА, което категорично потвърждава легитимността на избраното на 12.10.2021 г. ръководство на БФС, така и с внесените предложения от Комисия "Етика и феърплей" и Аматьорската футболна лига.

Всички опити за разцепление на членовете на БФС са действия, несъвместими с членството им, затова след задълбочено обсъждане Изпълнителният комитет единодушно реши да прибегне към строги санкции за грубото нарушение на Устава.

Вярвам, че с днешните си решения Българският футболен съюз отново демонстрира, че работи в полза на единението на българските клубове и показа пътя към по-доброто бъдеще на футбола ни.