Временният президент на футболната ни централа Михаил Касабов коментира ситуацията с провеждането на Конгрес на БФС на 25-ти юни и дали след това ще се налага провеждането на нов.

"Вижте, аз моето мнение го казах още в момента, когато бях избран за временен президент. Очаквах това да бъде един кратък период, в който да организирам конгрес и да се оттегля от президентския пост. Но поради независещи от нас причини този конгрес се отлага два пъти. Сега през юни месец е извънреден. Уставът не позволява той да стане редовен. Конгресът през февруари 2022-а година е редовен, а извънредният конгрес не отменя редовния. Иначе аз няма да коментирам никой кандидат. Не е редно", заяви той след срещата България - Швейцария.

"Моята задача е да проведа конгреса така, че да протече демократично и прозрачно. И ви гарантирам, че ще направя всичко възможно да стане така. И нека този, който има най-добра платформа, и бъде избран от делегатите, да поеме поста. А Уставът дали може да бъде променен, това само Конгресът може да го направи. Конгресът може да вземе всякакво решение. Аз не виждам нищо страшно, ако има и редовен конгрес. Не това е проблемът на българския футбол", допълни още Касабов.