Бившият национал на България Михаил Александров разказа с какво смята да се занимава след края на професионалната си кариера и в момента какъв стаж кара. Той сподели бъдещите си планове в предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT и каза как вижда случващото се в българския футбол.

„Това е курс, който се нарича MIP. Това магистърска степен, която е мениджърска за футбола. Поех по трънлив и правилен път, защото в България почти всеки футболист става треньор. Програмата е комплексна и натоварена. Има много връзки и контакти, които ще ти помагат. Честно казано по време на сесиите научаваш все повече за себе си и къде си силен. Къде най-добре ще бъдеш полезен. Все още имам време да осъзная къде ще съм най-добър“, заяви Александров.

„Имахме две сесии и останаха още шест или седем. Хубавото е, че се провеждат на различни неща и те учи на нещо различно. Всяка е отделна сама за себе си. Имаме тримесечен стаж, който сме задължени да направим, но няма определени места, където да се проведат. Трябва да са 12 седмици. Смятам да карам стажът си на различни места като мина през България, чужбина и дай Боже УЕФА. Не мога да кажа имена на клуба, защото нямам официални разговори, а само формални“, добави още той.

„Контактите са най-важните неща в тази програма. Когато вземеш тази диплома стават част от това общество, в което са учили Стилиян Петров, Емил Хески, Кака, Дидие Дрогба. Сега уча с Видич, Хамит Алтинтоп, Бенедикт Хьоведес, Найджъл де Йонг Нямам съмнение, че Лудогорец ще стане шампион за 11 път. По ме озадачава загубата на точки на ЦСКА. Много добро впечатление ми прави Левски. Лудогорец в пореден мач започват лежерно, но след това показват своето лице“, каза бившият играч на разградчани.

„Не може да сравняваш отбор, който е водил битки на най-високо ниво в евртурнирите с такъв, който в момента се изгражда. Лудогорец не се намира в най-доброто си състояние, но не им пречи да стават шампиони в България. Рано или късно ще има резултати отново и в евротурнирите“, заяви Александров.

„Виждам спад в играта на ЦСКА, не само в последните мачове. Постигнаха трудни победи и в момента играчите трябва да се абстрахират, за да излязат от тази дупка“, добави още той.

В прикаченото видео вижте какво още каза Михаил Александров!