МФК Спартак започна с победа участието си в Шампионската лига по плажен футбол. Варненци надиграха с 5:3 молдовския Нистру в първия си двубой от турнира в Назаре, Португалия.
 
Носителят на титлата на България поведе в резултата след автогол на Игнат в шестата минута на първата третина, а четири по-късно Мариан Мачиука-Мачи удвои. През втората част обаче молдовците успяха да достигнат до пълен обрат в рамките на по-малко от три минути. Точни бяха Подлеснов на два пъти и Игнат. Все пак бразилецът Бокиня върна спартаклии в играта малко преди края на вторите 12 минути - 3:3. В заключителната третина Кристиян Тодоров изведе варненци напред с гол от дузпа, а вратарят Станислав Иванов заби поредното си попадение с удар от собственото си поле, оформяйки крайния резултат.
 
Треньорът на българите Симеон Христов, както и Рафиня получиха червени картони. Утре варненци играят с испанския Рекреативо Уелва. Срещата е от 14,15 ч. българско време, а на 8 юни (сряда) в 21 ч. Спартак се изправя срещу португалския гранд Бенфика (Лисабон).
 
"Поздравявам момчетата за характера, който проявиха, за волята, която показаха. Бяхме много по-добрия отбор. Благодарение на провокациите на противника и абсолютно неадекватното съдийство се стигна до това мачът да бъде така оспорван. За съжаление групата ни е много тежка. Излизаме утре с идеята да се опитаме да се борим да продължим напред", заяви след срещата Симеон Христов.