Кандидатът за президент на БФС - Манол Иванов, представи визията си за развитието на българския футбол на пресконференция. Синът на бившия играч на Левски - Александър Манолов, се обърна към футболната общественост и обеща да бъде диалогична фигура. 
 
"Да ви представя господин Кирил Лулев, който е част от моя екип. Той отговаря за връзките с медиите и клубовете. Работим с него от 3-4 месеца. Искам да му благодаря за всичко, което направи до този момент. Ще ви запозная с най-основните аспекти на програмата ми, но преди това искам да заявя, че аз и моят екип искаме да направим позитивна и честна кампания, в която да споделя моите виждания и желания за развитието на българския футбол, за да достигне до най-много хора, малки и големи фенове. 
 
На първо място българският национален отбор да се върне там, където беше преди 30 години. Да се върнат феновете на стадионите и да се чувстват доволни от това, което виждат. Обръщам се към ръководителите на клубовете, регистрирани в БФС и им заявявам, че имат съмишленик и идеите ни за промяна са еднакви. 
 
В заключение бих искал да кажа, че ако бъда избран, в мое лице, ще видите наистина един изключително добър съмишленик, диалогичен човек, който решава бързо въпросите и не ги оставя за следващия ден.
 
Трябва да се изготвят правила, включени в морален и етичен кодекс, който да засяга всички деца, треньори, ръководители. Кодексът ще включва моралното възпитание и държание пред обществеността, вътре в клубовете, със съперниците.
 
Треньорите в школите може би имат огромното желание, но нямат квалификация. Не всички са подкрепяни от ръководителите, други са притискани. Поставят им се задачи. Когато не се постигне задачата, биват уволнявам. Намесата на родителите и агресията по време на мач трябва да се регулира. Говореното на президентите също срещу съдиите. Нагнетява се напрежението.
 
Методистите по никакъв начин не обясняват как трябва да се проведе въпросната тренировка, какво трябва да се обясни на децата, как трябва да се проведат. Свършва час и половина тренировката, треньорът се обръща, дори не гледа топките как се събират. Някой ще каже, че са маловажни проблеми, но така се изгражда футболист още от малък. Има проблем и при преминаването на деца от един клуб в друг. За мен не е нормално едно дете да смени 10 клуба. Големите отбори не дават нищо на децата или на техните родители, само при редки случаи.
 
Смятам да въведа такса при преминаването на дете и тя да се заплаща веднага на клуба, от който идва детето. Ще зависи дали е национал. Ако е национал, ще е малко по-висока таксата. Впоследствие тези футболисти получават професионален договор и отборите не получават нищо. В последните 2-3 години Левски, ЦСКА, Славия, ЦСКА 1948 освободиха няколко набора. Футболистите започват да си търсят отбори. Трябва обаче да се плати голяма такса - 100 хиляди, ако е бил национал. Момчето отива в по-долните групи, там се сблъсква със заплащането, материално техническата база. Сключват се договори като охранители, шофьори, чистачи. Заплаща им се по 100-200 лева. В същото време футболистът има договорка за нормално заплащане 1200 лева.
 
В завършек пак бих отговорил на един от ръководителите, който е в БФС и е ръководител на отбор. Да, мераклия съм и то много голям. Обаче мога да върша работа. Мисля, че се сещате за какво става въпрос. Благодаря за вниманието", заяви Манол Иванов.