Българският футбол се завръща днес с първия официален двубой за новата 2024-а година! Един срещу друг в сблъсък за Суперкупата на България ще се изправят шампионът Лудогорец и подгласникът от Sesame Купа на България за миналия сезон ЦСКА 1948. Срещата на стадион „Ивайло“ във Велико Търново стартира в 15:00 часа и ще може да я проследите в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от двубоя на живо.

При успех разградчани ще се поздравят с трети требъл в историята си след тези през сезон 2011/2012 и 2013/2014. Това ще бъде общо 22-и трофей за „орлите“ в последните 12 години (12 титли, 3 Купи на Бълария и 6 Суперкупи до момента). Колкото до ЦСКА 1948, това ще бъде първо отличие във витрината им, след като загубиха именно от Лудогорец във финала за Sesame Купа на България на 24 май миналата година.

Трофеят си е трофей, а мачът се явява и генерална репетиция за тима на Георги Дерменджиев преди мачовете на истината с швейцарския Сервет от плейофите на турнира Лига на конференциите. Първият е на 18 февруари, четвъртък, в Женева, а реваншът в Разград е седмица по-късно. Съперникът вече е изиграл пет официални срещи преди да се изправи срещу родния шампион, докато „орлите“ ще имат само един – този срещу ЦСКА 1948. Затова разградчани ще играят на макс, а Георги Дерменджиев ще заложи на състав, който възнамерява да пусне в четвъртък. Между двата двубоя със Сервет „орлите“ приемат пък временния лидер в efbet Лига Черно море, на който изостават с три точки – на 19 февруари, понеделник, от 16:00 часа.

Аут за днешния сблъсък от състава на Лудогорец са контузените Антон Недялков, Марсел Хайстер и Иван Йорданов, докато наказан е Клод Гонсалвеш.

В тима на Николай Панайотов пък бяха извършени доста промени, като си тръгнаха редица играчи, сред които Героги Русев, Елитон и Симеон Петров. В състава все пак останаха част от основните футболисти в лицето на Ивайло Чочев, Педриньо и Даниел Наумов. С травми преди днешния двубой са Марио Топузов и Евгений Сердюс, а наказан пък е Стив Фуртадо.

Двата отбора ще се срещнат още два пъти в рамките на един месец, след като на 29 февруари Лудогорец ще приеме ЦСКА 1948 в ¼-финален мач от турнира за Sesame Купа на България, а на 3 март, отново в Разград, шампионите домакинстват на „червените“ в двубой от 23-ия кръг на efbet Лига.


15:00 часа | ЛУДОГОРЕЦ – ЦСКА 1948

Суперкупа на България

Главен съдия: Георги Кабаков, град Пловдив

Стадион: „Ивайло“, град Велико Търново


Вероятни състави на двата отбора:

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Серджио Падт – Аслак Фон Витри, Ноа Сонко Сундберг, Оливие Вердон, Сон – Педро Нареси, Якуб Пьотровски – Бърнард Текпетей, Тодор Неделев, Кайо Видал – Квадво Дуа

Старши треньор: Георги Дерменджиев

ЦСКА 1948 (4-2-3-1): Даниел Наумов – Симеон Василев, Райън Бидунга, Емил Вияки, Джонатан Перейра – Емил Ценов, Ивайло Чочев – Радослав Кирилов, Педриньо, Бирсент Карагарен – Антонио Вутов

Старши треньор: Николай Панайотов


Начало: 15:00 часа

Пряко по: DIEMA SPORT