Локомотив Пловдив завърши 1:1 с Локомотив Горна Оряховица в контрола, играна на стадион "Искър" в Самоков. Дейвид Малембана (67) вкара гола за носителя на Купата на България, Стефан Неделчев (78) се разписа за втородивизионния тим. В игра за пловдивчани се появи дошлият на проби Филип Михалевич. Контролата бе първа за тима на Бруно Акрапович от подготовката да новия сезон.
 
Още в началото на първата част "черно-белите" създадоха няколко добри положения за гол, но Димитър Илиев и Карагарен не успяха да вкарат. Съперникът им също можеше да поведе в 17-ата минута, но и Неделчев показа неточен мерник. Четири минути по-късно Аралица засече с глава центриране на Томашевич, но прати топката в ръцете на Христов. Стражът на Локомотив ГО имаше отлична проява и в 30-ата минута, когато спаси воле на Томашевич. 
 
Резервният вратар на горнооряховци Ивайло Василев предотврати сигурен гол в началото на второто полувреме след Умарбаев. Последваха пропуски на Томашевич, Лукас Салинас и Димитър Илиев преди Малембана да разпечати вратата на Локомотив ГО. В 67-ата минута защитникът се ориентира най-добре при едно разбъркване след корнер. 
 
Изненадващо пловдивчани допуснаха изравняване в 78-ата минута. Стефан Неделчев засече с глава центриране отляво и матира вратаря Илко Пиргов. Две минути преди края новото попълнение Георги Минчев пропусна да се разпише в неофициалния си дебют за Локомотив Пд. В заключителните минути се отличи Илко Пиргов с блестяща намеса след шут на Таушанов.