Локомотив София също се надява да влезе в очакващия своя официален старт проект Висша лига, обяви президентът на клуба Иван Василев.

Бизнесменът е бивш футболист на червено-черните, а след оттеглянето на оригиналното дружество ПФК Локомотив (София) АД от първенството в Югозападната В група, заедно с група съмишленици основа нов клуб. Той беше припознат от привържениците на клуба, а от скоро има и партньорство в лицето на фармацевтичната компания Актавис, която е ангажирана в инвестирането в школата на клуба.

Днес Василев, както и съмишлениците му Валентин Николов и Ивайло Паргов като представител на Актавис, и старши треньорът Антон Велков дадоха пресконференция.

Локомотив София 1929 е на 1-о място в Северната А градска група, като тимът се е устремил към влизане във В група. Преди това обаче трябва да бъдат преминати баражи на ниво София-град и квалификации с останалите регионални победители в Югозападна България. Но изненадващо "новите железничари" могат да се окажат в елита, ако бъдат поканени в проекта Висша лига, който се разработва от БФС и Професионалната футболна лига.

"Идеята е чудесна идея и тя трябваше да се осъществи отдавна. Ние сме си начертали нашия път и го следваме. Ще почакаме да видим какви ще са условията и най-напред дали ще ни поканят. Тогава ще се съберем като ръководство и ще обсъдим възможностите. Но за да участваме, ще трябва да намерим сериозни спонсори и за първия отбор, както намерихме за школата ни в лицето на "Актавис", каза още Иван Василев. Той уточни, че ако не бъдат намерени достатъчно средства, червено-черните ще продължат да следват естествения си път.

Шефът на школата на клуба Ивайло Паргов, който е връзката между Локомотив София 1929 и Актавис, разказа още за инвестиционните планове. Предстои изграждането на четири съблекални, които ще бъдат на разположение на децата от школата.

"Започнахме вече дренажа на игрището, което изграждаме, а също така и доста други по-дребни работи. От началото на тази година "Актавис" пое издръжката на треньорите в школата. Изостанали сме доста и се борим както с времето, така и с трудностите. Проектът ни е за четири години, така че първата година е посветена основно на възстановяването на базата, каза пък Паргов, който е бивш футболист на Локомотив (София)./БТА