Легендарният голаджия на Ювентус Давид Трезеге и един от емблематичните халфове, печелили трофеи с Реал Мадрид – Кристиан Карамбьо, също се присъединяват към голямото шоу в София на 14 юни. Точно след тазгодишния финал в Шампионската лига между Реал и Юве две от големите фигури, играли за финалистите в най-престижната клубна футболна надпревара, потвърдиха, че идват в България за грандиозния благотворителен спектакъл между отборите на Димитър Бербатов и Луиш Фиго.

Трезеге и Карембьо са световни и европейски шампиони с Франция.

БФС купи 1000 билета за мача на Бербо и Фиго - дарява ги

Бербатов при премиера

Бербо с полувреме за Юнайтед

Давид Трезеге е чужденецът с най-много голове в историята на Ювентус – 171. В Шампионската лига държи рекорда за гол, при който топката е изстреляна с най-висока скорост - 157.33 км/ч в четвъртфинала между Монако и Манчестър Юнайтед през 1998 г. Има по две шампионски титли на Франция с „Монако“ и на Италия с „Ювентус“. Голмайстор на Серия А и най-добър футболист в Италия за 2002 г., финалист в Шампионската лига през 2003-а, носител и на Суперкупата на Италия през тези два сезона.

С националния отбор на Франция става световен шампион за юноши до 19 г- през 1996 г., за да дойдат и изключителните успехи на голмайстора с мъжкия отбор. Триумфира на световното първенство през 1998 г., а след това и на Евро 2000 в Белгия и Холандия – златното момче на Франция вкарва решителния „златен гол“, с който тимът му бие Италия с 2:1 и вдига трофея. Стига до финал и на Мондиал 2006.

Кристиан Карамбьо е в състава на Франция за триумфите на световното първенство през 1998 г., на европейското през 2000 г. и Купата на конфедерациите през 2001 г. Става шампион на Франция с „Нант“ през 1995-а. Преминава в Сампдория, след което идват годините на най-големите успехи с Реал Мадрид. Печели два пъти Шампионската лига – през 1998 и 2000 г.

Големите шампиони Трезеге и Карамбьо! Очакваме ги в отбора на Фиго за Мача на годината в София!

Билети за Мача на годината може да купите онлайн от eventim.bg и в мрежата в цялата страна – в билетния център на НДК и на касата с удължено работно време в The Mall в София, в бензиностанции OMV, в Office1, Orange, „Технополис“, Usit Colours и в Български пощи.

Кристиан Карамбьо

източник: Gulliver/Getty Images

Обявените звезди дотук:

All Stars

Луиш Фиго

Роберто Карлош

Робер Пирес

Деко

Давид Трезеге

Кристиан Карембьо

Дуайт Йорк

Мичел Салгадо

Максуел

Йенс Леман

Франческо Толдо

Нуно Гомеш

Гайска Мендиета

Иван Кордоба

Предраг Миятович

United Stars

Димитър Бербатов

Райън Гигс

Пол Скоулс

Гари Невил

Неманя Видич

Рио Фърдинанд

Патрис Евра

Едвин ван дер Сар

Роби Кийн

Христо Стоичков

Красимир Балъков

Стилиян Петров

Мартин Петров

Очаквайте още големи изненади до Мача на годината!

Бербатов покани и 9-има настоящи талантливи български играчи да се докоснат до звездите по време на Мача на годината. Това са Георги Миланов от ЦСКА Москва и Ивайло Чочев от Палермо, Кирил Десподов и Божидар Чорбаджийски от ЦСКА, Божидар Краев от Левски, вдигналите купата на България с „Ботев Пд Тодор Неделев и Антонио Вутов, Ияд Хамуд от Локомотив Пловдив) и Кристиян Кръстев от Славия, представител на националите до 19 г., които се класираха на Евро 2017.