Вицепрезидентът на БФС – Йордан Лечков, изрази мнението си след загубата на мъжкия национален отбор на България от Хърватия с 1:2. Лечков говори и за протестите пред Националната футболна база в Бояна.

„За играта ще дадат оценка треньорите. По глупав начин изпуснахме аванса си. Дано Десподов си вземе поука. Във важна среща останахме с човек по-малко. Аз съм доволен от старанието. Без да подценявам факта, че играхме с резервите на Хърватия. Винаги сме говорили, че постоянството идва с класата. Когато играеш с големи и ги биеш, ставаш голям“, започна легендарният халф.

„Повече игрова практика ще помогне на Янков. Ако играе повече в клуба си ще му е от помощ".

„Не ни се отрази случващото се в София. Продължава се с глупостите. Протестите не ни притесняват. В свободна държава живеем. Протестите на кого са? Аз не знам. Два клуба или двама олигарси си мерят влиянието, ние сме косвена жертва. На 12 октомври имаше конгрес, признат от УЕФА и ФИФА", продължи той.

"Добре бяхме посрещнати от всички – катарци, хървати. Не се месим в работата на съда. От началото говоря – следете Устава. Получава се параграф 22“, завърши вицепрезидентът на футболната ни централа.