Борислав Михайлов официално вече не е прездеинт на БФС, след като Михаил Касабов беше вписан в Търговския регистър като изпълняващ длъжността. Това решение обаче все още не е окончателно, тъй като четирима от членовете на Изпълкома, сред които Йордан Лечков и Емил Костадинов, внесоха жалби против вписването му. Лечков обясни пред БНТ, че Касабов е действал самосиндикално и това е провокирало ответната реакция от представителите на Изпълкома.

След оставката на Борислав Михайлов през декември се смяташе, че членовете на Изпълкома единодушно избраха за негов временнен наследник Михаил Касабов. От Търговския регистър имаха забележки по подадената документация, но след като те бяха отстранени, днес Касабов най-накрая беше вписан като временно изпълняващ длъжността президент на БФС, а името на Михайлов - заличено.

БФС

Изведнъж обаче на хоризонта се появи нов казус, защото Емил Костадинов, Йордан Лечков, Румян Вълков и Димитър Георгиев са внесли жалби между 18 и 22 януари, с което де факто се отмятат от декемврийското си решение. Според Лечков причината е, че Изпълкомът не е взел решение за назначаването на Касабов на подобна длъжност и той сам е сезирал Търговския регистър да бъде вписан в него на поста.

"Това е самосиндикална проява, без решение на Изпълкома. Колективният орган е Изпълкомът. Няма решение на Изпълкома Михаил Касабов да бъде вписван като президент", обясни пред БНТ Йордан Лечков.