Вицепрезидентът на БФС - Йордан Лечков, говори след Изпълкома, който се проведе днес в Бяна.

„Каквото се обсъжда в кухнята, искам да си остане там. На пресконференцията ще съобщят решенията“, заяви Лечков.

„Двамата кандидати бяха със съществени пропуски. Няма как да искаш това, ако не спазваш Устава. Пожелавам успех на новото треньорско ръководството. Дай боже, на Ясен да му тръгнат нещата. Трудни ще са мачовете. Дано момчетата изненадат и себе си."

"Много ще е интересен Конгресът. Съдебно решение се спазва. Аз съм обжалвал процедурата пред Общото събрание. Ако видите дневния ред на Конгреса, ще ви стане ясно, че там има разглеждане на тези жалби. Няма драма. Трябва да се спазват правилата в Устава, а те не бяха спазени. За да бъда още по-прям - неправилно поискана оставка и неправилно дадена оставка", коментира Лечков относно решението на ВКС.

На въпрос относно това дали е възможно да бъде президент на футболната ни централа Лечков бе категоричен: "Не! Нали съм казал? Мисля, че бях достатъчно ясен. Не ми е било детска мечта да бъда дори вицепрезидент. Но с всичките си кусури като ръководство, щом стоим тук, значи нещо сме постигнали. Старал съм се в моя живот да отчитам положения труд на съответния човек. Не съм щастлив, че националният отбор няма съответните резултати."

"За година и половина не видях нито една кандидатура. Вие видяхте ли? Какво спечелихме? Какво се промени? Една буква не съм казал за колегите, забелязахте ли? Изнервена работа. Тя и сега е такава. Футболът е оцелял и без нас. Дано и занапред се развият нещата в по-добра насока", каза Лечков.