Ако има един ден през годината, който е знаменателен за футболните звезди, то той е именно 5 февруари. Не, днес няма финал на Световно или Европейско първенство или пък да се решава победителят в Шампионската лига. Не, просто на днешния ден се е родило цяло едно футболно съзвездие, макар и в различни години. 

Безспорно днешната дата е тази, на която рожден ден празнуват най-много големи имена от българския и световния футбол. Нека започнем с изброяването им, за да се убедите сами в това. 

В световен план, рожденици днес са голямата звезда на Реал Мадрид Кристиано Роналдо и асът на Барселона Неймар. Към тях прибавяме още великани като Карлос Тевес, Георге Хаджи и Джовани ван Бронкхорст, изгряваща звезда като Аднан Янузай, плюс холандския национал Стефан де Врай. 

Към списъка можем да добавим още имена, като хърватския национал Ведран Чорлука, велик треньор като Свен-Горан Ериксон и колегата му от Испания Кике Санчес Флорес. А списъкът продължава и още. 

Но нека споменем и големите имена, свързани с българския футбол и спорт. Това са старши треньорът на Левски Елин Топузаков, който празнува и 40-годишнината си. Към него добавяме и Емил Велев-Кокала, последният треньор, извел "сините" до титлата. 

На тази дата е роден още и легендата в българския баскетбол Спас Натов, както и трикратният шампион на България Иван Георгиев-Ването, който обаче за съжаление вече е покойник. 

Така че 5 февруари наистина е дата, дала на света велики футболисти и спортисти. На празнуващите - Честито! Бъдете здрави и ви благодарим за емоциите!