Футболната звезда Димитър Бербатов гостува в родното си Седмо средно училище „Кузман Шапкарев“ в Благоевград, където от днес по инициатива на Асоциация "Докосни дъгата", с председател д-р Денислава Ангелова, е подредена постоянна фотоизложба, запечатала паметни моменти от житейския път и богатата кариера на професионалния футболист. Експозицията е под надслов “По моя начин“. Голмайстор номер 1 на българския национален отбор бе изненадан от ръководството на Седмо училище с още един мил жест. Залата, в която благоевградчанинът е направил първи стъпки в спорта, вече носи името спортна зала "Димитър Бербатов“.

Димитър Бербатов и майка му Маргарита Бербатова бяха посрещнати в Седмо СУ „Кузман Шапкарев“ по стар български обичай с питка, но украсена с футболни мотиви, след което разгледаха фотоизложбата „По моя начин”. Експозицията ще заема централно място в ритуалната зала на училището, която е кръстена "Галерия – Димитър Бербатов“. Това е втората фотоизложба – инициатива на Асоциация" Докосни Дъгата", с председател д-р Денислава Ангелова, запечатала паметни моменти от житейския път на Бербатов и богатата му кариера на професионален състезател. Първата експозиция под надслов “По моя начин“ е разположена в Средно училище „Иван Вазов“ – Плевен.

Димитър Бербатов

Преди да проведе среща с изявените спортисти от гимназията и учениците, изпълнили училищния салон, легендарният футболист беше изненадан с невероятен жест от ръководството на родното си училище. Спортната зала на Седмо СУ "Кузман Шапкарев" от днес ще носи името "Спортна зала Димитър Бербатов“. Самият Бербатов бе изненадан и научи новината, разхождайки се по алеите на училището към залата, след като бе посетил няколко ученически стаи, за да зарадва учениците.

В залата Бербатов бе приветстван от мажоретния състав на Седмо училище и посрещнат с емоционален клип, посветен на цялата му кариера. Големият ни футболист подари автобиографията си "По моя начин" за училищната библиотека на директора на СУ "Кузман Шапкарев" д-р Лилия Стоянова. Тя подаде микрофона на звездния гост с думите: "Разкажи ни за твоя начин в твоето училище".

Димитър Бербатов успя да докосне присъстващите с вълнуващо слово, разказвайки как „по неговия начин“, по нелекия път на славата е постигнал своите спортни успехи. "Също като вас аз започнах от тук - от Седмо средно училище "Кузман Шапкарев", и стигнах до "Олд Трафорд" - с много труд, дисциплина и вяра", каза Бербатов. Той подчерта, че качествата отговорност, активност и смелост са необходими на младите хора, които са решили да постигнат мечтите си.

Голмайстор номер 1 на националния отбор отговори търпеливо на всички въпроси, а след това отдели време на учениците за автографи и снимки. Радостта на младежите от докосването до невероятния футболист още дълго време ще носят отзвука от срещата.