Трансферен удар направи собственикът на Локомотив Пд Христо Крушарски. Той привлече две германки в женския футболен отбор, който носи името Локомотив-Пълдин. 22-годишната Турая Бабел е десен защитник, а Ханна Ланкес е на 23 г. и играе в халфовата линия.

На практика Локомотив Пд има женски отбор от средата на септември, когато ЖФК Пълдин бе привлечен във футболното семейство на „Лаута“. Амбициозният Христо Крушарски иска отборът да стане шампион още този сезон, за да може през лятото да участва в Шампионска лига. За целта вече се работи усилено по селекцията и през зимата ще бъдат привлечени няколко чужденки, които да подсилят отбора. Скаути на Локомотив са натоварени със задачата да проучат пазара в Нигерия и скандинавските страни – Швеция, Норвегия и Финландия.

Тази събота Локомотив-Пълдин гостува на шампиона НСА в мач от държавното първенство за жени. Двубоят се очаква с голям интерес, тъй като двата отбора са съответно първи и втори в класирането. Пловдивчанки имат точка и мач повече и при евентуална победа ще запазят лидерската си позиция. НСА е неизменен шампион на България в последните 15 години. „Студентките“ обаче никога не са прескачали първия предварителен кръг в Шампионската лига.