Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и треньор номер едно на България за ХХ век Димитър Пенев проведоха среща, на която обсъдиха възможностите за извършване на ремонтни дейности на стадиона в с. Мировяне - родното място на Пенев.
 
"Проведох среща с треньор номер едно на България за ХХ век Димитър Пенев, на която обсъдихме възможностите за извършване на ремонтни дейности на стадиона в с. Мировяне - родното място на Пенев. Съоръжението, което носи името на наставника, извел България до четвъртото място на Световното първенство в САЩ през 1994 година, в момента се ползва за тренировки от ФК „Спортист 13“ София, както и за турнири на местно и регионално ниво. Ангажирах се Министерството на младежта и спорта да разгледа детайлно предложен проект от Община Нови Искър за финансиране на възстановителни дейности на стадиона.
С Димитър Пенев обсъдихме и развитието на младите таланти в българския футбол. Двамата сме категорични, че в България има много играчи с потенциал, които при добро развитие могат да покажат възможностите си в националния отбор.
Пенев ме зарадва и с ценен подарък. Един от най-успешните наставници в историята на футбола ни ми връчи автобиографичната си книга „Стратега“, която излезе по повод неговата 75-годишнина, както и колекционерска значка от Световното първенство по футбол през 1994 година", написа Красен Кралев.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.