Министърът на спорта - Красен Кралев сподели, че няма никакви намерения и амбиции да се кандидатира за президент на Българския футболен съюз.

"Казвал съм много пъти, че към премиера Борисов имам дългосрочни ангажименти. Предстои ми още дълъг път да извървя с него, така че моето място е в спортното министерство. Имам много работа, която трябва да свърша", каза Кралев.

По думите му има достатъчно кадърни хора във футболните среди, достатъчно кадърни мениджъри, които могат да се справят със задачите в БФС.
"Ако всичко е нормално, ако протече по правилата - с нормален избор на президент на БФС и на Изпълком на новия конгрес, държавата, както каза и премиерът Борисов, ще продължи да помага на футбола, защото той е изключително важен спорт с огромно социално значение", каза Кралев.

Той заяви още, че държавата не е безразлична към този вид спорт, като ролята й е да подпомага особено детско-юношеските школи.

Кралев каза, че не иска да коментира кризата в българския футбол в момента, тъй като тече разследване.

В Русе той ще открие ремонтираното общежитие на спортното училище, в което държавата е вложила близо 3 млн. лева. Ще види и условията, при които тренират русенските боксьори.

"Това са школите, с които най-много се гордеем. Имам ангажимент да помогнем за нова зала за боксовия клуб, като проектът е за около 250 000 лева", каза министърът.

Той ще посети и залата за вдигане на тежести, където също ще се работи в насока да се осигурят средства.

"След като инвестирахме средства за борбата, за волейбола и за футбола в Русе, продължаваме с бокса и вдигането на тежести. Това са водещите спортове в града. Те са от огромно значение и за развитието на спорта в България, защото Русе е дал изключителни атлети", каза Кралев./БТА