Министърът на младежта и спорта Красен Кралев беше част от 60-ото издание на церемонията “Футболист на годината”. Капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев спечели допитването до спортните журналисти за втора поредна година. Той събра 158 точки в анкетата през 2020 г. Призовата тройка допълниха Валентин Антов от ЦСКА със 126 гласа и Антон Недялков Лудогорец със 72 гласа. За най-добър треньор беше избран наставникът на Арда Николай Киров, а негови подгласници станаха Стамен Белчев и Илиан Илиев.

“Изпратихме една тежка и сложна година и искам да благодаря на всички, които положиха огромни усилия духът и ценностната система на най-любимия спорт да бъдат запазени в тези различни времена. Тази година започна интересно, с добри новини за българския футбол, свързани с избора на нов национален селекционер – Ясен Петров, на който искам да пожелая успех, промените в съдийската комисия, решението ВАР да стане част от футболното първенство на България. Всички тези неща смятам, че ще окажат ползотворно влияние върху развитието на футбола. Имаме изключително талантливо младо поколение футболисти. Част от тях видяхме тази вечер представени в анкетата. Искрено се надявам, че ако те получат шанс и се работи правилно с тях, ще имаме много поводи за радост и национална гордост през следващите години. Искам да призова всички футболни хора да си протегнат ръка, да се обединят, да намерят правилния път, по който най-любимият български спорт да се развива, защото нашите фенове изтърпяха много неща през последните години и заслужават повече мигове на радост”, заяви Кралев по време на церемонията.

Той допълни, че държавата никога не е помагала толкова много на футбола, както в последните години. “Инвестираха се много средства в спортната инфраструктура. Строят се стадиони, игрища, зали. Подпомогнахме с немалко средства детско-юношеския футбол. Ще продължим да го правим и за в бъдеще с още по-големи темпове, защото смятаме, че това е правилният път. Това е в основата на бъдещите успехи – работата с подрастващите, вложенията в спортната инфраструктура, която обслужва абсолютно всички, не само професионалните спортисти, но и аматьори и любители”, добави още той


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.