Първенствата в третото ниво на българския клубен футбол са прекратени окончателно. Това съобщи преди минути говорителят на Българския футболен съюз Христо Запрянов. Това значи, че временното класиране в Североизточната, Северозападната и Югоизточната Трета лига става крайно. Първенства няма да играят и на Областно ниво, като там където не е ясен първенецът ще има бараж. Добрата новина е, че няма да има изпадащи от третото ниво на българския футбол.

8 снимки

Така автоматично с промоция за нагоре се сдобиват Добруджа, Янтра (Габлово) и Созопол. Бараж за първото място ще се играе само в "Югозападната Бундеслига", където разликата в точките между Миньор (Перник) и Септември (Симитли) e малка.

"Всичко зависи и от нещата в професионалния футбол. Аматьорските клубове няма как да играят юни и юли, хората са работещи, те повечето са общински клубове, при тази криза, знаете много добре, че футболът ще пострада. Живот и здраве август месец ще се опитаме да стартираме. Ще чакаме", коментира Румен Вълков относно аматьорския футбол.