Лидерът в Югозападната Трета лига - ЦСКА 1948 бра доста ядове, но успя да пречупи отличния тим на Ботев Ихтиман с 1:0 в мач от 20-ия кръг на първенството.

В 89-ата минута на срещата жокер за гостите се оказа Кирил Котев, който се оказа сам в наказателното поле и с прецизен удар матира вратаря на домакините.

През първата част на два пъти домакините от Ботев можеха да открият резултата, но атакуващите футболисти на ихтиманския тим не сполучиха да матират Емил Михайлов.

През първите 45-минути играчите на Валентин Илиев не организираха нито една смислена атака и имаха само едно положение, което дойде след грешка на домакинската отбрана, но Таушанов го пропиля.

В 60-ата минута Гущеров нацели левия страничен стълб, след като се озова сам срещу вратаря. Пет минути по-късно отново той изпусна очи в очи с Дяков. Към края на двубоя и Павлов можеше да вкара с глава след центриране от корнер. Ботев през тази втора част игра повече от сърцато, създаде и две чисти положения пред съперниковата врата, но не се разписа.

Домакините почти се доближиха до точката, която щеше да е напълно заслужена, но Котев се оказа на точното място и донесе успеха на столичани.

Така лидерът в групата запази преднината си от 5 точки на върха пред Хебър, който спечели гостуването си на Миньор Перник с 2:1.

Домакините продължават борбата си за оцеляване като в следващата седмица ще гостуват последователно на Хебър в Пазарджик и Миньор в Перник. ЦСКА 1948 приемат Свобода Пещера и гостуват на Рилски спортист Самоков.

Ботев Ихтиман - ЦСКА 1948 0:1

0:1 Кирил Котев 89

Ботев Ихтиман: 1. Дяков, 13. Желязков, 19. Савич, 17. Кацаров, 4. Гурков, 6. Илиев, 8. Танев, 7. Божилов, 23. Петров, 10. Бахъров, 9. Недялков

ЦСКА 1948: 33. Михайлов, 39. Михайлов, 6. Котев, 3. Зюмбулев, 27. Гроздин, 30. Георгиев, 10. Павлов, 17. Маринов, 77. Хаджиниколов, 20. Таушанов, 99. Гущеров

главен съдия: Станимир Тренчев