Отсъствието на българския капитан Георги Костадинов се отразява сериозно на Арсенал Тула и днес отборът загуби с 2:3 при гостуването на Краснодар. Българинът трябваше да започне мача от пейката заради неизлекувана травма в глезена, но влезе на полувремето, след като за 45 минути съотборниците му допуснаха три гола.

Гостите от Тула откриха в 10-ата минута чрез Евгений Луценко, който засече подаване на Артьом Суханов. В рамките на 13 минути обаче домакините нанизаха 3 безответни гола. Най-напред Реми Кабея изравни в 24-ата минута, Юрий Газински изведе "зелено-черните" с 2:1 5 минути по-късно, а колумбиецът Джон Кордоба повиши на 3:1.

На почивката на мястото на Суханов се появи Костадинов и влизането на българина веднага се усети. Той сложи ред в защитата и Арсенал започна да атакува все повече. В 73-ата минута Панченко проби и сви топката на Гулиев, който не успя да насочи във вратата. 8 минути преди края за гостите на терена се появи Евгений Марков, който веднага почти игра с ръка в наказателното поле и предизвика дузпа. Джон Кордоба обаче я пропусна.

Тула натисна и стигна до гол, който обаче само оформи крайния резултат. Луценко вкара за втори път, след като направи добавка при пробив, удар на Панченко и отбита топка от вратаря Агкацев.