Отговорникът за младежкия и юношеския футбол в Българския футболен съюз Емил Костадинов изрази мнение, че държавата и футболът трябва вървят ръка за ръка. Костадинов говори за Дарик радио, след като откри футболен терен в 171 ДГ „Свобода“. Приятната инициатива е част от кампания на БФС за откъсване на децата от мобилните устройства и привличането им на страната на спорта.

Костадинов коментира, че това е един от начините за развитие на млади таланти, като също така взе отношение и по злободневната тема с изграждане на нов Национален стадион.

„Децата за бъдещето както на футбола, така и на България като цяло. Това е нещо добро, за което ние като Футболен съюз се опитваме да помагаме, с каквото можем, за развитието на футбола и за развитието на децата. Защото спортът е здраве, калява и е нещо много добро“, започна Костадинов.

„Заложено е да помагаме и на други детски градини. Спорът прави човек пълноценен и нашата инициатива е такава, че да помагаме, с каквото можем за израстването на българските деца“.

„В България има много таланти, но начинът на живот, който водят…сега се борим с него. Трябва да спортуват от малки. Това е начинът за развитието на един талант и за развитие на футбола като цяло“.

„Тръгнахме добре в Лигата на Нациите. Имаме шансове да сме първи в  групата“, добави Костадинов за предстоящите мачове на България с Кипър и Норвегия.

Запитан за възможността да бъде построен нов Национален стадион и помолен да изкаже мнение за настоящото съоръжение, „Васил Левски“, което приема битките на „трикольорите“, Костадинов сподели: „Дано има нов стадион, не ми се иска да зависи само от нас. Държава и футболът трябва да вървят ръка за ръка. Ако има по-добро място, може би ще е по-добре. В момента при Националния стадион има проблеми с паркирането, и има други пречки за останалите хора, които не ходят по стадионите“.

Национален стадион "Васил Левски"

източник: LAP.bg, Илиян Телкеджиев