Левски-Спартак 1962 ще дебютира в мъжкия футбол този сезон, съобщи за Gong.bg собственикът на клуба Емил Велев-Кокала. Отборът ще играе в четвъртото ниво на родния футбол и ще домакинства на стадион "Академик" до зала "Фестивална" в столицата.  Тимът ще бъде воден от бившия защитник на ЦСКА, Локомотив Пд и Локомотив София - Александър Бранеков, а в тренировките вече се включиха двама бивши играчи с мачове за Левски и Славия.  
 
"При нас ще играят Симеон Иванов-Матераци и Мартин Станкев. Може да привлечем и други опитни състезатели. Ще дадем шанс и на някои момчета от набор 2008, които показаха качества, а и физически са надраснали връстниците си", заяви Велев.
 
Освен за Левски, Симеон Иванов-Матераци е играл още за Ботев Враца, Етър, Добруджа, Нефтохимик, Витоша Бистрица и Вихрен. Станкев пък е обличал екипите на Славия, Локомотив София, Етър, Банско и Вихрен. 
 
Първенството на четвърта дивизия, която е разделена на северна и южна, ще започне в края на август или началото на септември. Левски-Спартак 1962 ще бъде в компанията на ОФК София 1992, Спартак 2015 (Долни Пасарел), Казичене 1929, Спартак 1933 (Подгумер), Вихър (Требич), Обеля 1945, Враждебна, Орловец 2015 (Кокаляне), Урвич (Панчарево), Люлин, Кремиковци, Арес (Бояна), Спарта, Левски-Спартак 1992, Спортист 13 (Мировяне), Национал и Партизан 2023 (Световрачене).
 
Кокала призна, че влизането във "В" група не е цел пред отбора.
 
"Искам да се утвърдим в мъжкия футбол, както и да дадем шанс на млади момчета да се докоснат до него. Успяхме да привлечем спонсори в лицето на Алфауин и Доминос, а стадион "Академик" предоставя добри възможности", каза още Велев.