Бившият български национал Радостин Кишишев призна, че по време на престоя с в Нефтохимик е бил желан от германския колос Байерн Мюнхен. Според думите на бишия бранител, немският клуб е предложил сума от порядъка на 2,5 млн. марки, но тогавашният президент на бургаския клуб е поискал двойна сума – 5 млн. от германската валута.

„Байерн Мюнхен предлагаше 2,5 млн. марки докато бях в Нефтохимик. 2 млн. бяха за клуба, 500 хил. за мен. Клубът обаче нямаше право да преговаря за друга цена. Нашият местен шеф (бел.ред. - Христо Порточанов) обаче каза 5 млн. Естествено от Байерн отказаха и продължиха по веригата със следващите си цели““, коментира Кишишев в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия.

Бившият футболисти засегна темата с корупцията в българския футбол: „В момента се занимавам с бизнес. Имах голямо желание да се занимавам с футбол. Във футбола не получи заради некадърни ръководители. Хора, които са направили бизнеса си в съвсем различна сфера, след като дават пари за футбола, те искат да контролират и него по някакъв начин. Да дават мнения и оценки. Това няма как да стане. Проблемът във футбола е много дълбок. Много хора искат да се облажат. Както казва г-н Гриша Ганчев – да намажат филията.“

„Няма да открия топлата вода, като кажа, че проблемът на футбола ни е черното тото и корупцията. Много хора отричат, но нека дадат примери, че не е така. Ако аз можех да ти дам пример, досега щеше да има десет човека в затвора. За съжаление и аз не мога да ти дам примери. Единствено съжалявам момчетата, които идват отдолу, които няма да имат допир с това, което аз съм имал преди време. Хора, които не ближат задници, трудно намират работа. Бих казал, че съм неудобен. След европейското първенство през 1996 осъзнах, че наистина съм известен. Хората ме сочеха с пръст. Всички ме изброяваха заедно със Стоичков, Балъков“, сподели още Радостин Кишишев.