Утре, 13 януари, се навършват 5 години от кончината на Трифон Иванов. Христо Стоичков бе един от най-близките хора на "железния" защитник и по този повод негово интервю е включено в биографичната книга за Туньо, която вече е на пазара. 

"50 години номер 8"

източник: LAP.bg, Владимир Стоянов

"Няма да забравя първото ми впечатление. Гледах го, един набит, много здрав. Не помня точно коя година и в кой мач, но си казах: "Срещу този по-добре да не играя". Години по-късно се оказах прав", заяви Камата пред двама от авторите на книгата - Добромир Добрев и Кристиан Иванов.   

"Приятелството не се купува и не се гради за ден. Трифон беше честно момче. Човек, на когото можеш да разчиташ. Свикнах бързо с шегите му, но не съм му оставал длъжен никога. До края на дните му, Бог да го прости, не спирахме да се шегуваме. Най-любимо ми беше да му искам автограф върху онези снимки, на които изглеждаше най-страшен. Много се ядосваше." 

100 снимки

Камата призна, че често са спорили с Туньо, но през годините са се забавлявали на споровете си. 

"Със сигурност сме имали спорове, но чак да се караме... Дразнехме се за лентата. Аз искам да съм капитан, той иска да е капитан. През годините сме се смели често на тези наши младежки глупости." 

"Трифон е легенда на ЦСКА и на българския футбол. Заслужаваше да бъде капитан. Плаках всеки път, когато виждах как феновете на ЦСКА го почитаха след трагичната му кончина. Героите никога не умират, отиват в друг свят. Сигурен съм, че оттам Трифон и сега ни гледа, но пък тук, на земята, той много, много ми липсва", призна Камата. 

"50 години номер 8"

източник: LAP.bg, Владимир Стоянов

"Ако трябва с една дума да го опиша - добър. Винаги бе готов да помогне. Покрай неговите шеги казваше много истини. Кончината му е един от най-тежките моменти в моя живот. Съпругата ми Марияна ме събуди, за да ми каже какво се е случило. Плаках като дете. Веднага резервирах билет за България. Не можех да не съм там, в последния му път. Колкото до хапчетата за отслабване - бях ги купил, донесох ги, но за жалост, трябваше да ги поставя при него в ковчега. Нека спрем дотук, моля ви. Ако беше пред мен, бих искал да му кажа, че го обичам като брат и че искам да го прегърна", заяви Стоичков.